Zeller (zöldség)

Zeller


 (Apium graveolens)

K100 visszaszámlálás 2022

Blogarchívum

Címkék

2010 (50) 2011 (47) 2014 (37) 2012 (35) 2013 (34) 2009 (31) 2015 (30) 2007 (23) 2008 (22) Gyermekvasút nyomában (17) seprű (12) Monoton (11) éjszaka (11) Bia 25 (10) Budai 50 (10) Gyermekvasút nyomában N (9) Hegedűs Róbert emléktúra (9) Meteor (9) Vasas maraton (9) 2016 (8) Budai kilátók (8) Gyermekvasút nyomában É (8) Halmi dűlő (8) Sárga (8) Együtt a magyar családokért (7) Gyermekvasút túra (7) Kinizsi (7) A város peremén (6) Barlangtól barlangig (6) Budai tájakon (6) Fóti Somlyó (6) Himbi-Limbi a Libegő alatt (6) Meteor 21 (6) Monoton minimaraton (6) Tojás (6) rendezés (6) BUÉK (5) Buda határán (5) Budai kilátók extra (5) K100 (5) Normafa (5) Piros (5) Téli Gyermekvasút (5) bejárás (5) EKF (4) Gyertek ki a Vadasparkba (4) Szomor (4) Zöld (4) Buda bércein (3) Budai trapp (3) Budapest terep félmaraton (3) Falasokk (3) HASE (3) Merzse-mocsár (3) Monoton maraton (3) Szurdok (3) Tojás 30B (3) Téry Ödön emléktúra (3) Tündér 7 (3) Vár a Mikulás (3) Éves összefoglaló (3) Óbudai határtúra (3) Aragonit 10 (2) Csabdi (2) Gerecse 50 (2) Határjárás (2) Hegedűs Róbert emlékséta (2) Hárs-hegyi hétvége (2) KTF (2) Kitörés (2) Lábatlan (2) Meteor maraton (2) Monoton félmaraton (2) Nagybörzsönyi négylevelű (2) Pilisi trapp (2) Retro túra (2) Tanúhegyek nyomában (2) Tojás 30A (2) Tátralátó (2) Vitézlő (2) Vértesi barangolások (2) Zongor 45 (2) Zsíros deszka 10 (2) szalagozás (2) terepfutás (2) Éger-völgy (2) 11km a XI. kerületben (1) 20 éves a TTT (1) BEAC 30 (1) BSI-túranap (1) Balaton 20 (1) Budai 25 (1) Budaörsi dolomitok (1) Bujáki kikelet (1) Börzsönyi kék (1) Corvin (1) Cserhát (1) Dolina (1) Don Bosco (1) Dél-börzsönyi kilátások (1) Dűlőkeresztelő (1) Együtt a magyar családokért (Á) (1) Forrástúra (1) Forrástúra a Börzsönyben (1) Forrástúra a Köszegi-hegységben (1) Geocaching tt. (1) Görgey (1) Havazoo (1) Hidzsra a várból (1) Hol a következő (1) Iluska séta (1) Kakukkhegy (1) Karszt (1) Kikelet vizei (1) Kincsem (1) Kinizsi 25 (1) KisNyolcas (1) Kiss Péter Emléktúra (1) Kohász kék (1) Kéktúra a Cserhát-kupáért (1) Kézdi 10 (1) Less Nándor (1) Libanoni cédrus (1) Libegő (1) Magas Bakony (1) Masni (1) Mecsek 999 (1) Merzse-mocsár É (1) Moccanj. Városliget (1) Mátra 40 (1) Mátrahegy (1) Nahát (1) Nyerges 40 (1) Oroszlány (1) PMTT (1) Pest irányába (1) Sorrento 21 (1) Szent Margit nyomában (1) Séta az éjszakában (1) Tojás 20 (1) Turul (1) Téli teljesítménytúra (1) Töki tökölő (1) Viharbükk (1) Váci csata 20 (1) Vándorbottal a vasparipáért (1) Várnak a várak (1) Városliget (1) Vöröskő (1) Zebegényi séta (1) Zugligeti (1) elmaradt (1) feladva (1) túramozgalom (1) Éjjel a Mezőföldön (1) Ну погоди (1)

Ars Poetica is lehetne


Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: akarom.
Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében.A

Túranaptár

természet, az erdő, a szép tájak szeretete gyermekkorom óta bennem él. Faluban nőttem fel, ahol adott volt a lehetőség a természetben csatangolni...

Aztán városi életre kellett berendezkednem a tanulás, majd pedig a munka miatt. Szerencsére Miskolc és a Bükk elválaszthatatlan egymástól, így az erdőjárás, a kirándulás ott sem maradhatott ki az életemből. Budapesttel más a helyzet, rohanósabb az élet...
Persze feltaláltam magamat - ha már Miskolcon, egyetemistaként sokat jártam barlangba, akkor itt is megtaláltam a módját annak, hogy barlangba járjak.
Az MKBT Solymári bizottságán belül lehetőség volt néhány tavasztól őszig tartó szezonban az Ördöglyukban túrákat vezetni - barlangi idegenvezetőként a tudás meg a fizikum berozsdásodása ellen is hasznos nyarak voltak ezek.

Később maradtak a felszíni kirándulások, túrák, aztán 2006-ban egy szórólap, ami egy teljesítménytúrára invitált. Ha jól emlékszem, a Budai kilátókra. No, ez, akkor kimaradt, azonban 2007-ben a Barlangtól barlangig túrával elkezdődött a teljesítménytúrázó "pályafutásom"...
Eleinte csak hobbi, kellemes időtöltés, néha majd' belehalás :) aztán ahogy érezhetően javult a fizikumom, jöttek a szebbnél szebb, húzósabbnál húzósabb gyaloglatok.
No, ezekről a túrákról, az azokon szerzett tapasztalatokról,élményekről szól majd ez a blog.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért Zeller? Anno 1988 őszén, az NME rádióstúdiójában Nagy Pali ült a fotelban, nézett, meg ízlelgette az új stúdiós-jelölt nevét, majd kibökte, hogy legyen Zeller. Na, azért :-)
2013. szeptember 30., hétfő
Nem terveztük ezt a túrát, pláne, hogy ügyeletes voltam ezen a hétvégén, de az útvonalat látva úgy tippeltem, hogy probléma esetén időben be tudok érni az útvonal bármelyik pontjától a munkahelyemre, úgyhogy kényelmes reggeli után összeszedtük magunkat, és családilag felkerekedtünk, hiszen ez a túra "bónuszként"  elszámolható a Budapest kupában is :)
Szépjuhászné, rajt, gyors nevezés - nevezési díj nincs, támogatást köszönettel elfogadnak - mint gondolom mindenki, én is növelem az erre szolgáló dobozban lévő pénz mennyiségét; sajnos használt, de még használható gyerekruhát, könyvet, egyéb adományt most nem tudtunk hozni - talán legközelebb.
Az itiner mellé kapunk egy tájékoztató füzetet a rendező egyesület tevékenységéről - belelapozok, sok jó és támogatásra érdemes dologgal foglalkoznak, akit érdekel megtalálja őket a http://www.cske.hu/ oldalon.
A rendezvényhez visszatérve az útvonal egyszerű: a zöld körtúra (Zc) jelzésen kell körüljárni a Hárs-hegy tömbjét, ep. nincs, szintidő elvileg két óra, de nincs kőbe vésve :)
Nekivágunk - természetesnek tűnik, hogy az óramutató járásával megegyező irányban tesszük meg a kört, azaz a fonódó P-S-Zc jelzésen indulunk a kellemes öszi időben.

Mások is sétálnak, túráznak, kirándulnak - egy anyuka "küzd" a P- lejtőjén (nekünk emelkedő) az amúgy terepképes, nagy kerekű babakocsival - segítek lefelé, addig legalább a lányok felérnek, meg szusszannak egyet :-)
Utána megint miattam kell megállni - egy szintezési jelet nézek meg közelebbről - a GPS itt 365m-es magasságot rögzített (nem barometrikus mérés), úgyhogy itt egész baráti pontossággal dolgozott - sajnos ez nagyon nem mondható el a teljes útvonalról - már ami a magasságot illeti...
A Zc jelzésen kimegyünk a "csücsökig", bringások szembe - széles az út, elférünk, ők nem azt a verzióját űzik a drótszamaras erdőjárásnak, aminek a nyomait az elfűrészelt korlátok és a döbbenetes tempóban pusztuló, esésvonal irányú csapások őrzik... Talán egyszer valakinek az is eszébe jut, hogy nem csak síeléshez, hanem ehhez is lehetne, sőt kéne pályát kijelölni, építeni... 
Az idő nem szorít minket, így aztán a nyeregből teszünk egy kitérőt a Kis-Hárs-hegyre, megnézzük a kilátót, ami szerencsére szinte teljesen üres, így felmászunk körülnézni. A panoráma szép, a kilátó kellemes imbolygása viszont nem mindenkinek tetszik :)


Rövid nézelődés után visszatérünk a Hárs-hegyi nyeregbe, aztán lecsorgunk a célba, ahol szinte mindenki más ajándékot kap: a kicsi lányom egy pólót, a nagyobbik lányom meg a párom egy-egy sampont, én meg egy dedikált fotót plusz naptárt - mindezt a kitűző+oklevél mellé. És persze nem maradunk éhesek sem, hiszen némi meleg étellel is megvendégelnek mindenkit - igaz, a lányaim inkább a túrától függetlenül, külön fizetős szolgáltatásként működő ugrálóvárat választják :-)


Track: Track_RETRO 5 2013_szurt.gdb
0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.