Zeller (zöldség)

Zeller


 (Apium graveolens)

K100 visszaszámlálás 2022

Blogarchívum

Címkék

2010 (50) 2011 (47) 2014 (37) 2012 (35) 2013 (34) 2009 (31) 2015 (30) 2007 (23) 2008 (22) Gyermekvasút nyomában (17) seprű (12) Monoton (11) éjszaka (11) Bia 25 (10) Budai 50 (10) Gyermekvasút nyomában N (9) Hegedűs Róbert emléktúra (9) Meteor (9) Vasas maraton (9) 2016 (8) Budai kilátók (8) Gyermekvasút nyomában É (8) Halmi dűlő (8) Sárga (8) Együtt a magyar családokért (7) Gyermekvasút túra (7) Kinizsi (7) A város peremén (6) Barlangtól barlangig (6) Budai tájakon (6) Fóti Somlyó (6) Himbi-Limbi a Libegő alatt (6) Meteor 21 (6) Monoton minimaraton (6) Tojás (6) rendezés (6) BUÉK (5) Buda határán (5) Budai kilátók extra (5) K100 (5) Normafa (5) Piros (5) Téli Gyermekvasút (5) bejárás (5) EKF (4) Gyertek ki a Vadasparkba (4) Szomor (4) Zöld (4) Buda bércein (3) Budai trapp (3) Budapest terep félmaraton (3) Falasokk (3) HASE (3) Merzse-mocsár (3) Monoton maraton (3) Szurdok (3) Tojás 30B (3) Téry Ödön emléktúra (3) Tündér 7 (3) Vár a Mikulás (3) Éves összefoglaló (3) Óbudai határtúra (3) Aragonit 10 (2) Csabdi (2) Gerecse 50 (2) Határjárás (2) Hegedűs Róbert emlékséta (2) Hárs-hegyi hétvége (2) KTF (2) Kitörés (2) Lábatlan (2) Meteor maraton (2) Monoton félmaraton (2) Nagybörzsönyi négylevelű (2) Pilisi trapp (2) Retro túra (2) Tanúhegyek nyomában (2) Tojás 30A (2) Tátralátó (2) Vitézlő (2) Vértesi barangolások (2) Zongor 45 (2) Zsíros deszka 10 (2) szalagozás (2) terepfutás (2) Éger-völgy (2) 11km a XI. kerületben (1) 20 éves a TTT (1) BEAC 30 (1) BSI-túranap (1) Balaton 20 (1) Budai 25 (1) Budaörsi dolomitok (1) Bujáki kikelet (1) Börzsönyi kék (1) Corvin (1) Cserhát (1) Dolina (1) Don Bosco (1) Dél-börzsönyi kilátások (1) Dűlőkeresztelő (1) Együtt a magyar családokért (Á) (1) Forrástúra (1) Forrástúra a Börzsönyben (1) Forrástúra a Köszegi-hegységben (1) Geocaching tt. (1) Görgey (1) Havazoo (1) Hidzsra a várból (1) Hol a következő (1) Iluska séta (1) Kakukkhegy (1) Karszt (1) Kikelet vizei (1) Kincsem (1) Kinizsi 25 (1) KisNyolcas (1) Kiss Péter Emléktúra (1) Kohász kék (1) Kéktúra a Cserhát-kupáért (1) Kézdi 10 (1) Less Nándor (1) Libanoni cédrus (1) Libegő (1) Magas Bakony (1) Masni (1) Mecsek 999 (1) Merzse-mocsár É (1) Moccanj. Városliget (1) Mátra 40 (1) Mátrahegy (1) Nahát (1) Nyerges 40 (1) Oroszlány (1) PMTT (1) Pest irányába (1) Sorrento 21 (1) Szent Margit nyomában (1) Séta az éjszakában (1) Tojás 20 (1) Turul (1) Téli teljesítménytúra (1) Töki tökölő (1) Viharbükk (1) Váci csata 20 (1) Vándorbottal a vasparipáért (1) Várnak a várak (1) Városliget (1) Vöröskő (1) Zebegényi séta (1) Zugligeti (1) elmaradt (1) feladva (1) túramozgalom (1) Éjjel a Mezőföldön (1) Ну погоди (1)

Ars Poetica is lehetne


Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: akarom.
Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében.A

Túranaptár

természet, az erdő, a szép tájak szeretete gyermekkorom óta bennem él. Faluban nőttem fel, ahol adott volt a lehetőség a természetben csatangolni...

Aztán városi életre kellett berendezkednem a tanulás, majd pedig a munka miatt. Szerencsére Miskolc és a Bükk elválaszthatatlan egymástól, így az erdőjárás, a kirándulás ott sem maradhatott ki az életemből. Budapesttel más a helyzet, rohanósabb az élet...
Persze feltaláltam magamat - ha már Miskolcon, egyetemistaként sokat jártam barlangba, akkor itt is megtaláltam a módját annak, hogy barlangba járjak.
Az MKBT Solymári bizottságán belül lehetőség volt néhány tavasztól őszig tartó szezonban az Ördöglyukban túrákat vezetni - barlangi idegenvezetőként a tudás meg a fizikum berozsdásodása ellen is hasznos nyarak voltak ezek.

Később maradtak a felszíni kirándulások, túrák, aztán 2006-ban egy szórólap, ami egy teljesítménytúrára invitált. Ha jól emlékszem, a Budai kilátókra. No, ez, akkor kimaradt, azonban 2007-ben a Barlangtól barlangig túrával elkezdődött a teljesítménytúrázó "pályafutásom"...
Eleinte csak hobbi, kellemes időtöltés, néha majd' belehalás :) aztán ahogy érezhetően javult a fizikumom, jöttek a szebbnél szebb, húzósabbnál húzósabb gyaloglatok.
No, ezekről a túrákról, az azokon szerzett tapasztalatokról,élményekről szól majd ez a blog.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért Zeller? Anno 1988 őszén, az NME rádióstúdiójában Nagy Pali ült a fotelban, nézett, meg ízlelgette az új stúdiós-jelölt nevét, majd kibökte, hogy legyen Zeller. Na, azért :-)
2014. május 5., hétfő
A tegnapi igencsak kényelmes tempójú Vitézlő 10 után a mai Halmi-dűlő - jól ismert, kényelmesen járható útvonala okán is - gyors teljesítésére készültem. Sajnos nem csak a terepviszonyok különböznek jelentősen, hanem az időjárás sem volt az igazi - hol csak lógott az eső lába, hol meg csepergett - mindegy, 12km-en nagyon megázni csak extrém időjárás mellett lehet, olyanra meg nem kellett számítani :-)
Lehetett viszont tervezni azzal, hogy a nevezés gyors lesz, bár nem olcsó, cserébe viszont olyan ellátást kapunk, hogy tényleg megemlegetjük :-D
Időben érkezem (sikerül hibátlanul abszolválni az autós megközelítést), az iskola aulájában sok ismerőssel találkozok, de sok időm most nincs, majd ha körbeértem :)
A túra eleje-vége aszfaltkoptatás: iskolakapun ki, majd balra - kocogósra veszem a tempót, botot nem viszek, sem a táv, sem a terep nem igényli igazán.
Kereszteződésben majdnem szemből érkeznek páran - ők már a cél felé tartanak; az aszfalton rózsaszín nyilak mutatják, hogy merre - nem, nem a Sportkastély felé, hanem egyenesen tovább.
Az aszfaltról letérve süppedős homokban kocogok - opsz, ez az irtás tavaly mintha még nem lett volna...
Mindegy, fotó majd visszafelé,megyek tovább. Első pont, Szilvi pecsétel; visszafelé még találkozunk, úgyhogy robogok tovább. Csepergős idő, príma terep, friss levegő - mi kell még?
Az útvonal gyakorlatban három "hurok",a mit két oda-vissza szakasz köt össze. A második pont után hamar elérem az újabb kétirányú részt - közben leküzdve a túra szintjének jelentős részét :-)
Picit javul az idő, itt-ott belekocogok az ismerős sétányokon, követve a pontokkal jelölt útvonalat. Az újabb pont után kényelmes séta visszafelé - a csepergős időben nem igazán van kedven fotózni, de az elején látott irtást - a mások oldalról - csak megörökítem - remélhetőleg itt is új erdő kerül telepítésre majd.


Innen egy kis kocogás még, majd élesen jobbra, az első, és egyben utolsó pont felé. Az eső csepereg, a fákon csigák araszolnak fölfelé - sebességben igyekszem jelentősen eltérni tőlük :-D
Szilviéknél még begyűjtöm az utolsó bélyegzést, az utolsó terepi szakasz után pedig következik az aszfaltkoptatás.
Vannak, akik az elején veszik lazán az útvonal ezen részét, és vannak, akik az utolsó kereszteződésnél fordulna jobbra, a Sportkastély felé, annak ellenére, hogy az aszfalton nyíl is mutatja, hogy nagyjából egyenesen kell tovább haladni az iskola felé.
A célban 13°C, a csepergő esőtől eltekintve príma túraidő - de lássuk,miből élünk :) persze szigorúan csak az érkeztetés után :-)
Az induláskor már megtekintett frissítőasztal kínálata az eltelt szűk két óra alatt mit sem csökkent,  úgyhogy kellemes eszegetéssel zárom ezt a túrát.


 


0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.