Zeller (zöldség)

Zeller


 (Apium graveolens)

K100 visszaszámlálás 2022

Blogarchívum

Címkék

2010 (50) 2011 (47) 2014 (37) 2012 (35) 2013 (34) 2009 (31) 2015 (30) 2007 (23) 2008 (22) Gyermekvasút nyomában (17) seprű (12) Monoton (11) éjszaka (11) Bia 25 (10) Budai 50 (10) Gyermekvasút nyomában N (9) Hegedűs Róbert emléktúra (9) Meteor (9) Vasas maraton (9) 2016 (8) Budai kilátók (8) Gyermekvasút nyomában É (8) Halmi dűlő (8) Sárga (8) Együtt a magyar családokért (7) Gyermekvasút túra (7) Kinizsi (7) A város peremén (6) Barlangtól barlangig (6) Budai tájakon (6) Fóti Somlyó (6) Himbi-Limbi a Libegő alatt (6) Meteor 21 (6) Monoton minimaraton (6) Tojás (6) rendezés (6) BUÉK (5) Buda határán (5) Budai kilátók extra (5) K100 (5) Normafa (5) Piros (5) Téli Gyermekvasút (5) bejárás (5) EKF (4) Gyertek ki a Vadasparkba (4) Szomor (4) Zöld (4) Buda bércein (3) Budai trapp (3) Budapest terep félmaraton (3) Falasokk (3) HASE (3) Merzse-mocsár (3) Monoton maraton (3) Szurdok (3) Tojás 30B (3) Téry Ödön emléktúra (3) Tündér 7 (3) Vár a Mikulás (3) Éves összefoglaló (3) Óbudai határtúra (3) Aragonit 10 (2) Csabdi (2) Gerecse 50 (2) Határjárás (2) Hegedűs Róbert emlékséta (2) Hárs-hegyi hétvége (2) KTF (2) Kitörés (2) Lábatlan (2) Meteor maraton (2) Monoton félmaraton (2) Nagybörzsönyi négylevelű (2) Pilisi trapp (2) Retro túra (2) Tanúhegyek nyomában (2) Tojás 30A (2) Tátralátó (2) Vitézlő (2) Vértesi barangolások (2) Zongor 45 (2) Zsíros deszka 10 (2) szalagozás (2) terepfutás (2) Éger-völgy (2) 11km a XI. kerületben (1) 20 éves a TTT (1) BEAC 30 (1) BSI-túranap (1) Balaton 20 (1) Budai 25 (1) Budaörsi dolomitok (1) Bujáki kikelet (1) Börzsönyi kék (1) Corvin (1) Cserhát (1) Dolina (1) Don Bosco (1) Dél-börzsönyi kilátások (1) Dűlőkeresztelő (1) Együtt a magyar családokért (Á) (1) Forrástúra (1) Forrástúra a Börzsönyben (1) Forrástúra a Köszegi-hegységben (1) Geocaching tt. (1) Görgey (1) Havazoo (1) Hidzsra a várból (1) Hol a következő (1) Iluska séta (1) Kakukkhegy (1) Karszt (1) Kikelet vizei (1) Kincsem (1) Kinizsi 25 (1) KisNyolcas (1) Kiss Péter Emléktúra (1) Kohász kék (1) Kéktúra a Cserhát-kupáért (1) Kézdi 10 (1) Less Nándor (1) Libanoni cédrus (1) Libegő (1) Magas Bakony (1) Masni (1) Mecsek 999 (1) Merzse-mocsár É (1) Moccanj. Városliget (1) Mátra 40 (1) Mátrahegy (1) Nahát (1) Nyerges 40 (1) Oroszlány (1) PMTT (1) Pest irányába (1) Sorrento 21 (1) Szent Margit nyomában (1) Séta az éjszakában (1) Tojás 20 (1) Turul (1) Téli teljesítménytúra (1) Töki tökölő (1) Viharbükk (1) Váci csata 20 (1) Vándorbottal a vasparipáért (1) Várnak a várak (1) Városliget (1) Vöröskő (1) Zebegényi séta (1) Zugligeti (1) elmaradt (1) feladva (1) túramozgalom (1) Éjjel a Mezőföldön (1) Ну погоди (1)

Ars Poetica is lehetne


Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: akarom.
Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében.A

Túranaptár

természet, az erdő, a szép tájak szeretete gyermekkorom óta bennem él. Faluban nőttem fel, ahol adott volt a lehetőség a természetben csatangolni...

Aztán városi életre kellett berendezkednem a tanulás, majd pedig a munka miatt. Szerencsére Miskolc és a Bükk elválaszthatatlan egymástól, így az erdőjárás, a kirándulás ott sem maradhatott ki az életemből. Budapesttel más a helyzet, rohanósabb az élet...
Persze feltaláltam magamat - ha már Miskolcon, egyetemistaként sokat jártam barlangba, akkor itt is megtaláltam a módját annak, hogy barlangba járjak.
Az MKBT Solymári bizottságán belül lehetőség volt néhány tavasztól őszig tartó szezonban az Ördöglyukban túrákat vezetni - barlangi idegenvezetőként a tudás meg a fizikum berozsdásodása ellen is hasznos nyarak voltak ezek.

Később maradtak a felszíni kirándulások, túrák, aztán 2006-ban egy szórólap, ami egy teljesítménytúrára invitált. Ha jól emlékszem, a Budai kilátókra. No, ez, akkor kimaradt, azonban 2007-ben a Barlangtól barlangig túrával elkezdődött a teljesítménytúrázó "pályafutásom"...
Eleinte csak hobbi, kellemes időtöltés, néha majd' belehalás :) aztán ahogy érezhetően javult a fizikumom, jöttek a szebbnél szebb, húzósabbnál húzósabb gyaloglatok.
No, ezekről a túrákról, az azokon szerzett tapasztalatokról,élményekről szól majd ez a blog.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért Zeller? Anno 1988 őszén, az NME rádióstúdiójában Nagy Pali ült a fotelban, nézett, meg ízlelgette az új stúdiós-jelölt nevét, majd kibökte, hogy legyen Zeller. Na, azért :-)
2012. január 7., szombat
 
Új év, semmi sem kötelező, de azért az  MVTE-érem jó lenne, ráadásul kellemes sétáról van szó, úgyhogy ez a reggel ismét egy teljesítménytúra rajtjában talál.
A rajtban leszurkolom a nevezési díjat, közben -szerintem jogosan- kitessékelik a nyílt égésterű gázkészülékeket a Gyermekvasút zárt, faburkolatú aluljárójából. Nem akarok rohanni, így aztán kényelmes tempóban vágok neki a sétának, hogy aztán a S- első emelkedőjén botokkal a kézben csak elkezdjem tempósabban tolni :-) Kell, hiszen ez az év a sportszakmai dolgokról is fog szólni, ha minden igaz.
A tetőn egy fotó erejéig megállok - picit viaskodik bennem a sport és a természetjárás - aztán az előbbi kerekedik felül, és tempósan robogok lefelé a vadaskerti emlékmű, illetve a Határ-nyeregben lévő pihenőhely felé.
Az első említésre méltó dolog a Határ-nyereg utáni kellemes emelkedőn következik:  egy család babakocsival(!) igyekszik fölfelé. kellemesen elbeszélgetünk a parkolóig, útba igazítom őket, hogy hogyan, merre célszerű majd lefelé menni, aztán gyorsabb tempóra kapcsolok a HHH tetejéig. itt most csak bélyegzés, közben érkeznek Panniék - örülök a találkozásnak, innen együtt robogunk tovább.
Fenyőgyöngye, K-, de előbb egy pont, aztán az Árpád-kilátónál csak körbenézünk, és megyünk tovább. Az Apáthy-sziklánál "sorban állós" pont, majd a (térdem szerint) "nemszeretem" lefelé... Le is maradok a fiataloktól - a térdem megint vacakol.
Azért csak sikerül felvennem az utazósebességet ismét, talán azért, mert ismét fölfelé kell menni? Fene sem tudja, a lényeg, hogy a Pozsonyi-hegy oldalában ismét normál tempóban haladok. A pont után megint visszaveszek a tempóból, ismerősökkel csevegek picit, aztán Szépjuhászné következik, rövid pihenővel.
Innen már nem sok van hátra, S- Nagy-hárs-hegy, Sc, Nagyrét, parkoló, K-... Ha a cipőmet leraknám, hogy menjél, szerintem tudná az utat :-) Persze nem hagyom egyedül csatangolni a lábbelimet, úgyhogy megyek vele, ráadásul futómű-problémák sem jelentkeznek ismét, úgyhogy pörgetem fölfelé, ahogy csak tudom.
A Nagyrét sarkán szaloncukros pont, aztán csak be kell "kocogni" a célba - jól esik egy pici tempósabb mozgás, úgyhogy a végén némi futómozgást is beleviszek a túrába, aztán cél, díjazás, kint virsli még épp, hogy jutott mustárral, valamint kenyérrel, illetve saját bögrébe mért tea.

A GPS-ben persze lemerült az aksi, úgyhogy a "szokásos" track-alapú térképvázlat most nem készült. Térkép nélkül viszont "nem az igazi", így Mapsource-ban összeraktam az útvonalat (nagy méretben).
A túra rendezése szinte tökéletes, az itinerre az alkalomhoz illő egyedi bélyegzők lenyomatai kerülnek a pontokon (plusz idén a Fenyőgyöngyénél egy plusz ep-n is).
A leírás minden fontos információt tartalmaz, az útvonal jól jelzett, így -persze időjárástól függően- gond nélkül lehet teljesíteni, ráadásul a szintidő is bőséges.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.