Zeller (zöldség)

Zeller


 (Apium graveolens)

K100 visszaszámlálás 2022

Blogarchívum

Címkék

2010 (50) 2011 (47) 2014 (37) 2012 (35) 2013 (34) 2009 (31) 2015 (30) 2007 (23) 2008 (22) Gyermekvasút nyomában (17) seprű (12) Monoton (11) éjszaka (11) Bia 25 (10) Budai 50 (10) Gyermekvasút nyomában N (9) Hegedűs Róbert emléktúra (9) Meteor (9) Vasas maraton (9) 2016 (8) Budai kilátók (8) Gyermekvasút nyomában É (8) Halmi dűlő (8) Sárga (8) Együtt a magyar családokért (7) Gyermekvasút túra (7) Kinizsi (7) A város peremén (6) Barlangtól barlangig (6) Budai tájakon (6) Fóti Somlyó (6) Himbi-Limbi a Libegő alatt (6) Meteor 21 (6) Monoton minimaraton (6) Tojás (6) rendezés (6) BUÉK (5) Buda határán (5) Budai kilátók extra (5) K100 (5) Normafa (5) Piros (5) Téli Gyermekvasút (5) bejárás (5) EKF (4) Gyertek ki a Vadasparkba (4) Szomor (4) Zöld (4) Buda bércein (3) Budai trapp (3) Budapest terep félmaraton (3) Falasokk (3) HASE (3) Merzse-mocsár (3) Monoton maraton (3) Szurdok (3) Tojás 30B (3) Téry Ödön emléktúra (3) Tündér 7 (3) Vár a Mikulás (3) Éves összefoglaló (3) Óbudai határtúra (3) Aragonit 10 (2) Csabdi (2) Gerecse 50 (2) Határjárás (2) Hegedűs Róbert emlékséta (2) Hárs-hegyi hétvége (2) KTF (2) Kitörés (2) Lábatlan (2) Meteor maraton (2) Monoton félmaraton (2) Nagybörzsönyi négylevelű (2) Pilisi trapp (2) Retro túra (2) Tanúhegyek nyomában (2) Tojás 30A (2) Tátralátó (2) Vitézlő (2) Vértesi barangolások (2) Zongor 45 (2) Zsíros deszka 10 (2) szalagozás (2) terepfutás (2) Éger-völgy (2) 11km a XI. kerületben (1) 20 éves a TTT (1) BEAC 30 (1) BSI-túranap (1) Balaton 20 (1) Budai 25 (1) Budaörsi dolomitok (1) Bujáki kikelet (1) Börzsönyi kék (1) Corvin (1) Cserhát (1) Dolina (1) Don Bosco (1) Dél-börzsönyi kilátások (1) Dűlőkeresztelő (1) Együtt a magyar családokért (Á) (1) Forrástúra (1) Forrástúra a Börzsönyben (1) Forrástúra a Köszegi-hegységben (1) Geocaching tt. (1) Görgey (1) Havazoo (1) Hidzsra a várból (1) Hol a következő (1) Iluska séta (1) Kakukkhegy (1) Karszt (1) Kikelet vizei (1) Kincsem (1) Kinizsi 25 (1) KisNyolcas (1) Kiss Péter Emléktúra (1) Kohász kék (1) Kéktúra a Cserhát-kupáért (1) Kézdi 10 (1) Less Nándor (1) Libanoni cédrus (1) Libegő (1) Magas Bakony (1) Masni (1) Mecsek 999 (1) Merzse-mocsár É (1) Moccanj. Városliget (1) Mátra 40 (1) Mátrahegy (1) Nahát (1) Nyerges 40 (1) Oroszlány (1) PMTT (1) Pest irányába (1) Sorrento 21 (1) Szent Margit nyomában (1) Séta az éjszakában (1) Tojás 20 (1) Turul (1) Téli teljesítménytúra (1) Töki tökölő (1) Viharbükk (1) Váci csata 20 (1) Vándorbottal a vasparipáért (1) Várnak a várak (1) Városliget (1) Vöröskő (1) Zebegényi séta (1) Zugligeti (1) elmaradt (1) feladva (1) túramozgalom (1) Éjjel a Mezőföldön (1) Ну погоди (1)

Ars Poetica is lehetne


Mi az, ami képessé tesz bennünket, hogy elérjünk egy célt, egy álmot? Csak ez a kis szó: akarom.
Nincsenek leküzdhetetlen akadályok, csak emberek, akik nem hisznek az akadályok legyőzésében.A

Túranaptár

természet, az erdő, a szép tájak szeretete gyermekkorom óta bennem él. Faluban nőttem fel, ahol adott volt a lehetőség a természetben csatangolni...

Aztán városi életre kellett berendezkednem a tanulás, majd pedig a munka miatt. Szerencsére Miskolc és a Bükk elválaszthatatlan egymástól, így az erdőjárás, a kirándulás ott sem maradhatott ki az életemből. Budapesttel más a helyzet, rohanósabb az élet...
Persze feltaláltam magamat - ha már Miskolcon, egyetemistaként sokat jártam barlangba, akkor itt is megtaláltam a módját annak, hogy barlangba járjak.
Az MKBT Solymári bizottságán belül lehetőség volt néhány tavasztól őszig tartó szezonban az Ördöglyukban túrákat vezetni - barlangi idegenvezetőként a tudás meg a fizikum berozsdásodása ellen is hasznos nyarak voltak ezek.

Később maradtak a felszíni kirándulások, túrák, aztán 2006-ban egy szórólap, ami egy teljesítménytúrára invitált. Ha jól emlékszem, a Budai kilátókra. No, ez, akkor kimaradt, azonban 2007-ben a Barlangtól barlangig túrával elkezdődött a teljesítménytúrázó "pályafutásom"...
Eleinte csak hobbi, kellemes időtöltés, néha majd' belehalás :) aztán ahogy érezhetően javult a fizikumom, jöttek a szebbnél szebb, húzósabbnál húzósabb gyaloglatok.
No, ezekről a túrákról, az azokon szerzett tapasztalatokról,élményekről szól majd ez a blog.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért Zeller? Anno 1988 őszén, az NME rádióstúdiójában Nagy Pali ült a fotelban, nézett, meg ízlelgette az új stúdiós-jelölt nevét, majd kibökte, hogy legyen Zeller. Na, azért :-)
2011. szeptember 14., szerda

A hazai teljesítménytúrázás harmincadik, valamint a Teljesítménytúrázók Társaságának a huszadik születésnapját hogyan is lehetne másképp megünnepelni, mint egy (pontosabban kettő...) teljesítménytúrával.
A későbbi rajt miatt a rövidebb, 20km-es távot választottam, ami Óbudáról indulva a TTT életében valamilyen módon fontos szerepet játszó helyeket érintő útvonalon haladt, de kezdjük az elején...
A San Marco utcához természetesen n+1-edikre sikerül odatalálni - de ezzel az erre a napra kirótt elkavarást le is tudtam, bár volt városi szakasz elég...
A nosztalgikus nevezési díj (20 Ft) fejében kapott, a múltat idéző (kézzel készített/rajzolt, majd fénymásolt) leírás birtokában, ez utóbbit olvasgatva elindultam - egészen az első nagyobb boltig, ahol a "szokásos" másfél liternyi gyümölcslét beszereztem - azért van valami jó is abban, hogy városi szakasszal indult ez a gyaloglat.
A bevásárlás után összefutottam Szöcskével, úgyhogy nem kellett egyedül gyalogolni :)
Az első EP a Mókusfészek - itt Hartmann Misitől kaptuk a bélyegzést egy "történelmi" bélyegzővel, amin címként a Kiscelli u. 16 szerepel...
A Szentlélek-tértől a Raktár utcáig ismerős környéken gyalogoltunk tovább - tizen... szóval jó néhány évvel ezelőtt dolgoztam errefelé :-)  Sok dolog változott, persze, de az utcák, az épületek azért annyira még nem...
Némi nosztalgiázás után a Raktár utcában újabb ponthoz értünk - egy panelház tövében Sztancsik Gyuriék bélyegeztek - stílszerűen a Raktár utcai címet tartalmazó régi TTT-s bélyegzővel :)
További aszfaltkoptatás, majd Perényi út, illetve Perényi lejtő (lejtő? Egy frászt, inkább emelkedő :-)) következett, hogy aztán némi kanyargás után végre jelzett turistaútra leljünk a kék háromszög jelzés képében.
Sajnos nem túl sűrű a jelzés a Kőtarajon fölfelé - a képlet viszont egyszerű: fölfelé :-) Azért a 2009-ben a Töki tökölő végén lefelé jobb volt :-)
A Hármashatárhegyi útnál újabb pont, Jávor Zolitól kapom a bélyegzést, majd következik a Z- jelzés, amiről később a Kc-re váltunk. A S- Határ-nyereghez vezető lejtője valahogy kezd unalmas lenni idén :-) és még nincs vége az évnek.
A Határ-nyeregnél keresgélem a rajtban kapott feladatlapot (Amire Bubu is azt mondta, hogy neki sem sikerült 100%-ra kitölteni...), de úgy tűnik, hogy az autóban maradt a nagy pakolászás közben...
Szemből érkezők szólnak, hogy darazsak vannak az út mellett, és valóban, egy kivágott fánál fel is fedezzük őket - szerencsére ez a felfedezés nem kölcsönös, úgyhogy megússzuk a találkozást. Innen gyakorlatilag Hűvösvölgyig az összes szemből érkező kirándulót figyelmeztetjük a veszélyre.  
Kis-Hárs-hegy a következő pont, innen tovább a Zugligeti 10 útvonalát követve ereszkedünk le a Z- jelzésig.
Ezt elérve ismét városi aszfaltkoptatás következik, majd egy újabb EP, természetesen a teljesítménytúrázás terén sokat tapasztalt ismerősökkel.
Aztán persze tovább kellett menni, hiszen volt még néhány km a célig - A Városmajornál valami sátoros ünnepen kell keresztülgyalogolni - egyáltalán nem kívánom ezt a harsány tömeget, úgyhogy inkább a leírást böngészem, hiszen lakott terület, ahol jól el lehet kavarni :) Aztán egy utca, majd ismét park, de ez már a Vérmező - itt viszonylagos nyugalom van, már amennyire nyugalom lehet két jelentős forgalmú utca közé szorított parkban...
A park végénél még ki kell kerülni egy építési területet, hogy aztán a házak között, majd egy másik park szélén, szigorúan a jelzést követve végre feltűnjön bal kéz felől a vár, majd pedig a cél...
A cél lent van a pincében - eddig rendben is volna, de egy öltözőben... Igen, szagilag is öltöző. De nagyon :-)) Azért a másik helyiségben megnézem a kiállított tablókat, térképeket, illetve fogyasztok a "szokásos" túrakajából :)

Maga a túra egyszeri rendezés volt,  a céljából (bemutatni a TTT elmúlt 20 évének legfontosabb állomásait, azokat a helyeket, ami valamiért jelentős az egyesület életében)) adódóan sok aszfaltos városi szakasszal. A rendezésre viszont nem lehetett panasz - a végén a cél-adminisztrácónál az a tornagatyaszaga öltöző meg teljesen megbocsátható :-)

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.